Egy sepsiszentgyörgyi újságíró lemond a magyar állampolgárságáról a kvótareferendum miatt


Bús Ildi, a sepsiszentgyörgyi Friss FM hírszerkesztője, az Udvarhelyi Híradó és a Székelyhon.ro korábbi munkatársa a Facebookon üzente meg Orbán Viktornak, hogy a kormány idegenellenes kampánya miatt inkább lemondana a magyar állampolgárságáról.

A hölgyemény viselkedését, a jelenlegi munkahelyét (Antena1) és Facebook-megosztásait nézve (lásd: itt, itt, vagy itt)), talán nem nagy kár, ha mégsem tartják számon Budapesten is magyar állampolgársága által.

Bús nemrég kapta meg a határon túli választóknak küldött szavazócsomagot. De nem akar szavazni.

„A gyűlöletkampány kiválóan működött, csakhogy én nem a nem magyar állampolgárokat gyűlöltem meg ezáltal”

– írta még kedden.

„Igen, írtam levelet a konzulátusnak” – válaszolta megkeresésemre Bús, aki azt is megmagyarázta, hogy miért címezte Orbán Viktornak Both Ildikóként a levelét. Bús első házassága idején, férjével közösen igényelte a magyar állampolgárságot, amikor férje nevét viselte. Azóta elváltak, és bár Bús újraházasodott, most lánykori nevét használja – ez egyben jól mutatja, hogy mennyire megbízhatók a határon túli választók önbevallásán alapuló nyilvántartások.

Mint írta, a konzulátus már válaszolt is megkeresésére. Időpontot kell egyeztetnie, aztán honosítási okiratával és lakcímkártyájával személyesen kell megjelennie a konzulátuson. „Az eljárás pár hónapot igénybe vehet” – írták neki.

[Forrás: 444.hu]