Húsz migránst fogtak egy nap alatt Kárpátalján (videó)


Két illegális bevándorlókból álló csoportot is elfogtak határőrök szeptember 15-én az Ungvári járásban, összesen húsz zömében vietnámi állampolgárságú migránst állítottak elő.

Az egyik csoport tagjait lakossági bejelentés alapján Ókemence (Kamjanica) település határában éjszakába nyúló hajsza után fogták el. Ugyanis a kiérkező határőrök láttán a gyanús személyek megpróbálni elmenekülni a rendészeti szervek elől. Felkutatásukra egy tucat határőrt vezényeltek a helyszínre, végül az órákon át tartó hajszában 16 ázsiai kinézetű személyt, 14 férfit és 2 nőt fogtak el. Miután a határőrségre szállították megállapításra került, hogy kilenc személy Vietnám, három Sri-Lanka, négy pedig India állampolgára. A határőrség vizsgálja, hogy a helyszínen elfogott ukrán személynek van-e köze a migránsokhoz.

A megyeszékhely határában egy kisseb, négyfős csoportot is lefüleltek a határőrök. A három nőn és egy férfi a határ felé gyalogolt, nem volt náluk dokumentum, ugyanakkor vietnámi állampolgárnak vallották magukat.