Kiderült az igazság Schumacher állapotáról


Michael Schumacher ügyvédje tagadta annak a német lapnak az állítását, amely címoldalon állította a népszerű Forma-1-es sztárról, hogy már tud járni.

A világbajnok autóversenyző még 2013-ban szenvedett borzalmas balesetet, miközben az Alpokban síelt. Az esés során a világsztár beverte a fejét egy sziklába, aminek a következtében 6 hónapig kómában feküdt.

A német magazin azt állította a svájci otthonában ápolt Schumacherről, hogy már tud néhány lépést tenni, és jelentősen javult az állapota.

Felix Dahm, az egykori autóversenyző ügyvédje azonban tagadta a lap állításait.
Az ügyvéd sajnálkozását fejezte ki, de nem tudott reménykeltőt mondani Schumacher állapotát illetően. „Továbbra sem tud sétálni, és még a terapeuták jelenlétében sem tud felállni” – fogalmazott.

A német lap egy barátra hivatkozva írta azt, hogy az autóversenyző bár rendkívül vékony, de már tudott néhány lépést tenni a terapeuták segítségével. Azt is írták, hogy már fel tudja emelni a karját.
Schumacher menedzsere felelőtlennek minősítette a leírtakat.

„Sajnos azt kell mondjam, Michael még mindig nem tud mozogni. Nem igazak a lap állításai”

– fogalmazott. A menedzser szerint rendkívül fontos a diszkréció, különösen a jelen állapotában. Hozzátette, „sajnos az ilyen jellegű információk hamis reményt keltenek az emberekben.”
A német Bunte magazin ellen a család jogi lépéseket tesz.

mti