Oroszország rossz irányba halad


A The Economist tekintélyes brit hetilap által bemutatott felmérés szerint a megkérdezett oroszok harmada véli úgy, hogy az ország rossz irányba halad, az emberek elégedetlenek, ugyanakkor félnek a változásoktól.

Vlagyimir Putyin elnök mögött álló Egységes Oroszország párt megőrizte meghatározó szerepét az orosz szövetségi parlament alsóházában (Állami Dumában) a vasárnap megtartott oroszországi parlamenti választáson. Az orosz államfő úgy fogalmazott, hogy pártjának elsöprő sikere, az orosz állampolgárok reakciója a külföldi nyomásra, hozzátéve, hogy az oroszok a stabilitást választották.

A brit hetilap emlékeztet arra, hogy a külföldi megfigyelők szerint sorozatos választási csalások történtek. Ám ennek ellenére nem várható, hogy több ezren az utcákra vonulnak, mint 2011-ben. Az orosz ellenzék megsemmisítő vereséget szenvedett és az embereknek egyszerűen nincs kihez fordulniuk. A The Economist kiemeli, hogy a Kreml már korábban is szemléltette nem tűri az ellentmondást, keményen megtorol minden hasonló akciót.