Egy 3 éves kisfiú túlélt 3 napot egyedül a tajgán


Hős lett Oroszországban a kis Cerin Dopcsut, aki szibériai falujából, Khutból tűnt el. A hároméves fiúcska kiskutyákkal játszott, eközben kódorgott el annyira, hogy eltévedt a falujához közeli erdőben. 72 órát töltött egyedül a medvék és farkasok lakta tajgán, a hidegben, és a zsebében maradt csoki eszegetésével űzte el az éhségét, amíg tudta – írja a HVG.

A környéken óriási mozgósítás kezdődött az RT.com beszámolója szerint. A rendőrök először gyermekrablásra is gyanakodtak, ezért átfésülték a 400 fős falu összes lakását, majd a rokonok és más falubeliek segítségével elkezdték a falu környéki erdőkben keresni a fiút, helikoptereket is bevetve. Még a #FindTserin hashtag is elterjedt a közösségi oldalakon.

A kisfiú végül három nap elteltével nagybátyja szólítását hallotta meg, arra válaszolt. Megtalálásakor a kihűlés és a kimerültség jeleit mutatta, de nem esett komoly baja. Első kérdése a játékautójára vonatkozott. Beszámolója szerint miután megette a csokit, lepihent és el is aludt egy kiszáradt vörösfenyő alatt.