Egyre több a no-go zóna Európában


Nem nyugszik az úgynevezett no-go zónák körüli vita. Ezek azok a jellemzően nagyvárosokban fekvő, nagyrészt bevándorlók lakta városrészek, ahová nem ajánlatos kívülállóként, turistaként vagy nőként bemenni.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel az angol közszolgálati tévé, a BBC készített interjút a napokban. A műsorvezető egy olyan magyar szórólap miatt támadta a külügyért, amelyben az európai, és köztük a londoni no-go zónák szerepeltek.

Míg egyes magyar hírportálok – mondhatni – azon örvendeztek, hogy a BBC műsorvezetője kioktatta a magyar külügyminisztert, addig maguk az érintettek, tehát például az angol kommentelők a BBC műsorvezetőjét támadták. A csütörtök esti Híradóban az M1 is megkérdezte tudósítóit a témáról. Elmondták: az európai nagyvárosokban egyre több a no-go zóna.

Párizs, Marseille és több más nagyváros egyes peremkerületei hosszú évtizedek alatt gettósodtak el, ezekre a helyekre nem tanácsos, de – mivel a tömegközlekedési hálózat kikerüli ezeket – nem is igen lehet eljutni – hangzott el a hírműsorban.

London számos részén is ritka vendég a turista, mondta el a helyi tudósító, hozzátéve, nagyon koncentrált a brit főváros idegenforgalma, a látogatók szinte kizárólag a metropolisz azon öt százalékát keresik fel, ahol a legfőbb látványosságok találhatóak.

Forrás: hirado.hu