Már öt halottja van a washingtoni lövöldözésnek


Egy férfi egy washingtoni bevásárlóközpontban nyitott tüzet, négy nő a helyszínen meghalt, egy férfi a kórházban veszítetette életét. A támadó szökésben van.

Több mint 10 lövést adott le áldozataira az a fegyveres, aki péntek este kezdett lövöldözni a Washington állambeli Burlington egyik bevásárlóközpontjában. A rendőrség először négy, majd három, később ismét négy halálos áldozatról és egy sérültről beszélt, miután az épület átvizsgálása közben folyamatosan módosultak az információk.

Mark Francis őrmester, rendőrségi szóvivő a feltételezett támadóról elmondta, hogy “spanyolos” kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka a támadásra, amelyet a bevásárlóközpont egyik áruházának kozmetikai részlegén követett el vadászpuskával.

A térfigyelő kamera rögzítette a történteket, ennek egy részletét a rendőrség nyilvánosságra hozta, ezen egy férfi látható puskával a kezében.

Egy szemtanú, Cari Caswell elmondta, hogy éppen a próbafülkében volt. Négy léggömb pukkanásra emlékeztető hangot hallott, majd még nyolc hasonlót. Hirtelen csend támadt, jobbnak látta, hogy meglapuljon a fülkében. Ez után egy nő segítségért kiáltott. Később egy férfi és egy nő jött oda hozzá, majd mindannyian kimenekültek az áruházból.

Egy másik szemtanú, a helyszínhez közeli olasz étterem üzemeltetője, amikor értesült a lövöldözésről gyorsan bezárta a vendéglátóhely bejárati ajtaját. Hallotta, ahogy az emberek sikoltoznak. Látta azt is, ahogy a helyszínre megérkeztek a fegyveres rendőrök.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonukban, amennyiben gyanús dolgokat észlelnek, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget.

mti