Visszatér a nyár


Szerdától visszatér a nyár, akár 27 fok is lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenlegi előrejelzése szerint.

Szombat délutántól észak felől megnövekszik a felhőzet, este, éjszaka az ország északkeleti harmadán zápor is kialakulhat. Vasárnap a változó mennyiségű és vastagságú felhők mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet futó zápor. Kezdetben mérsékelt lesz a légmozgás, vasárnap a Dunától keletre megélénkül az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, de a gyengén felhős, mélyebben fekvő helyeken 2, 3 fok is lehet, néhol talajmenti fagyra is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 23 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csak az időszak második felében vastagszik meg átmenetileg a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 12, az időszak végén 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23, csütörtökön 20 és 25 fok között várható. Pénteken akár 27 fokot is mutathatnak a mérők.