Egy cigarettacsempész hölgyet füleltek le a debreceni pénzügyőrök


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Debrecen belterületén egy luxusautóban megközelítőleg egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei egy gyanús gépjárművet ellenőriztek Debrecen belterületén. Az autó átvizsgálásakor a hátsó ülésről fekete nylonba csomagolva több mint 1500 doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A jármű tulajdonosa a csempészcigaretta származását semmilyen módon nem tudta igazolni.

A cigarettacsempész hölgy a 1500 doboz cigarettáról elmondta, hogy azokat a 4-es számú főút mellett találta és miután megbizonyosodott róla, hogy a fekete nylonban csempészcigaretta található, azokat szerette volna leadni a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatóságán.

A pénzügyőrök nem hitték el a hölgy életszerűtlen nyilatkozatát és a megközelítőleg egymillió forint értékű csempészcigarettát, valamint a szállítására szolgáló nagy értékű személygépkocsit lefoglalták, és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Forrás_NAV