Katona gázolt halálra egy ikreket váró kismamát Győrszemerén


A Kisalföld helyi hírportál úgy tudja, a nőt és 16 éves lányát egy külföldi katona gázolta el; a kamasz lány már jobban van, a győri Petz-kórház gyermekintenzív osztályán kezelik.

Az apa hat gyerekkel maradt egyedül, akik közül a legkisebbek még nem tudják, hogy édesanyjuk sosem jön haza.

A baleset a 83-as főúton történt. A nő legnagyobbik gyermekével éppen a kórházba indult, ahol a programozott császármetszés előtt még injekciókúrát kapott. A nagylány a családtagoknak csak annyit tudott mondani, hogy nem láttak semmit, az autó egyszer csak ott volt előttük.

Az asszonyt még kórházba tudták vinni, de ott már nem tudtak rajta segíteni. Az orvos szerint már a helyszínen meghalt, a kórházban elsősorban a babákért próbáltak küzdeni, de azt is hiába.

Az apa elmondta, még nem volt nevük a kicsiknek – mindketten fiúk lettek volna.

A baleset óta egy másik csapás is érte a nehéz sorsú családot: a gázolás miatt a forgalmat abba az utcába terelték, ahol laknak, és egy kamion letépte a vezetéket, ami éppen az ő kéményüket rombolta le.

A nehéz sorsú családnak a Kisalföldet is kiadó Lapcom Média alapítványa soron kívül 150 ezret utal a temetésre, és Győrszemere önkormányzata is megnézi, mit tehet értük.

Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, ami erősíti azt az információt, miszerint katona volt a gázoló. Több forrásból a hírportál úgy értesült, egy amerikai katona lehetett a gázoló.