Depresszióval küzd Tyson Fury


Egyelőre nem derült még ki, hogy miért is mondta vissza az október végére tervezett Volodimir Klicsko elleni visszavágót a nehézsúlyú WBA/WBO bajnok Tyson Fury. A csapat egészségügyi problémákkal és kezelések szükségességével indokolta a lépést, ám ennél több konkrétum egyelőre nem derült ki – írja a profiboksz.hu.

Egyre több, Fury-hoz közeli hírforrás azonban mentális okokról számol be, amit maga Peter Fury, Tyson edző-nagybátyja is megerősített nemrégiben.

“Egyszerűen minden összejött most neki. Ahogy bántak vele, miután címet szerzett… azt mondta: Elhagytam a fedélzetet, vártam, hogy ünnepeljenek, erre gyűlöletkampányt kaptam. Sokat panaszkodott emiatt. Rengeteget kesergett: Megnyertem a címet, de nem fogadnak el, csak le akarnak járatni, mióta legyőztem Klicskót. Mindez rengeteg negatív gondolatot szült benne. Nem kapta meg az őt megillető tiszteletet és itt a hatása. Lejött, edzett a visszavágóra, erre lesérült. Tényleges sérülés volt, pedig jól ment az edzőtábor, de amikor külföldre mentünk, Hollandiába, akkor is mondogatta, hogy kezdi nem érdekelni ez az egész. Ettől kezdve egyre több problémánk volt vele, sokszor bekattant. Lejött edzeni ugyan, de legtöbbször teljesen máshol járt fejben. Szerintem mindez annak a boszorkányüldözésnek köszönhető, ami folyik ellene, itt voltak ezek a vádak legutóbb is, szóval Tyson egyszerűen kikészült. Azt mondta, ha az ökölvívás csak ennyit tud nyújtani neki, akkor inkább nem kér belőle. Hullámvölgyben van most és segítségre van szüksége.” – nyilatkozta Peter Fury.