Gát nyerte a járási kupát


         Az elmúlt hét végén a makkosjánosi Barna György Stadionban végletekig kiélezett és fordulatokban gazdag összecsapást hozott a beregszászi járási kupafinálé. Bereg-vidék két legerősebb csapta a bajnokságban listavezető Beregszászi Csillag és a tabella második helyén álló Gáti Artosz szállt harcba a trófeáért.

A BeregFest Hazaváró Fesztivál keretében megtartott döntőre sokan voltak kíváncsiak. A várakozásoknak megfelelően nagy iramban kezdték a meccset a csapatok, melynek első lehetősége a Vérke-partiak előtt adódott, ám Medvigy Gábor szabadrúgása mellé szállt. A 14. percben egy gáti beadást követően Dano Ádámot hagyták szabadon a beregszászi védők, aki levette a labdát, majd kilőtte a bal alsót, vezetést szerezve csapatának (1–0). A gólt követően mezőnyjáték folyt a pályán nem volt igazi gólhelyzet a 28. percig, amikor is beregszásziak tizenhatosán belül egy távoli próbálkozást követően az egyik védőről Bence Györgyhöz pattant a labda, aki kihasználta az adódó helyzetet (2–0). A 33. percben faragott a hátrányból a Csillag, szögletet követően Nagy Sándor fejéről a saját kapujában kötött ki a labda. Két perccel később Nagy javította hibáját és az ellenfél kapujába is betalált, visszaállítva a kétgólos különbséget (3–1).

A beregszászi gárda kezdte aktívabban a második játékrészt, a 47. percben egy megkésett belépőt követően büntetőhöz jutott a Csillag, a jogos tizenegyest Kupás Zoltán értékesítette (3–2). A folytatásban mindkét oldalon záporoztak a lövések az 59. percben Pálóczi István távoli góljával egyenlített a Csillag. Kezdődhetett tehát minden előröl. A 70. percben ismét egy középre adott beadásból született a negyedik gáti gól, Nagy Sándor helyezkedett jól (4–3). Ezt követően a beregszásziak mindent megtettek az egyenlítésért, ám a gátiak jól védekeztek, így az idén a Gáti Artosz hódította el a beregszászi járási kupát.