Körözése alatt kapott ATO-s igazolványt a dnyiprói rendőrgyilkos


A terrorellenes hadműveletek (ATO) résztvevője státuszt igazoló hatósági igazolvánnyal rendelkezett az a körözött orosz állampolgárságú férfi, aki vasárnap a Kelet-ukrajnai Dnyipro (korábban Dnyipropetrovszk) városban közúti igazoltatás közben agyonlőtt két járőrt – osztotta meg a hírt és az igazolványról készült fotót közösségi oldalán Roman Szinicin önkéntes.

Szinicin felhívja a figyelmet arra, hogy az igazolványt 2015. november 5-én állították ki, miközben már egy hónappal korábban, október 2-án körözést adtak ki a férfi ellen azután, hogy nem jelent meg idézésre az ügyészségen, amely egyebek között emberrablás, erőszakos nemi közösülés és bűnszövetkezetben való részvétel gyanúja miatt akarta kihallgatni.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk vasárnap két rendőrjárőr közlekedési kihágás miatt állított meg egy Citroen típusú gépjárművet. A sofőr lőfegyverrel tüzet nyitott a vele szemben intézkedő rendőrökre, akik közül az egyik a helyszínen, társa, egy rendőrnő pedig a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. Az egyik járőr a szolgálati fegyverével még rálőtt és megsebesítette a támadó férfit, aki hamis személyi igazolvánnyal kórházba ment, végül a belügyi szervek kora este őrizetbe vették. Azóta már egy műtéten is átesett.