Rendőrségi tanácsok gyermekeink védelmében


A rendőrség javaslatokat, tanácsokat fogalmazott meg a gyermekrablások megelőzése céljából.

Az utóbbi hetekben nagy riadalmat okozott a kárpátaljai lakosok körében, hogy állítólag gyermekrablási kísérletek történtek a megyeszékhelyen és Ungvárhoz közeli településeken. A rendőrség is megszólalt ez ügyben. Egyúttal azt a kérést is megfogalmazta, hogy a közösségi médiát használók ne terjesszenek az interneten ellenőrizetlen információkat. A rendőrség azt javasolja, hogy világosítsuk fel a gyermeket az idegenekkel való beszélgetés szabályaira. El kell magyarázni, hogy csakis olyan emberekkel beszélgethetnek, akiket a szülők mutattak be.

El kell magyarázni a gyermeknek, hogy csakis szülő, vagy pedig rokon jelenlétében beszélgethet idegenekkel és semmiképp sem szállhat be az idegen autójába.

A gyermekrablási kísérletekben a leggyakoribb legenda, amit az elrablók kitalálnak, hogy a szülők kérték meg őket, hogy vigyék el a gyermeket. A gyermeknek el kell magyarázni, hogy amennyiben elküldenek értük valakit, akkor az csak egy korábban már bemutatott személy lehet, akinek az érkezéséről a gyermeket előre értesíteni kell.

Gyerekekre vadászó rejtélyes fekete dzsipről beszélnek Ung-vidéken (videó)