Dr. Grezsa István hivatalában fogadta az ukrajnai Krivij Rih városának alpolgármesterét


Dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa kedden hivatalában fogadta Jevgenyij Udodot, az ukrajnai Krivij Rih város alpolgármesterét.

A felek kétoldalú megbeszélésük során elsősorban gazdasági témákkal foglalkoztak. Az ukrán nehézipari központ, Krivij Rih vezetői beruházások tekintetében szeretnének együttműködni Magyarországgal, Miskolc városával pedig kapcsolataikat kívánják erősíteni. Az együttműködés keretén belül Magyarországon szeretnének rehabilitációt biztosítani a terrorellenes akciókban részt vett katonáik számára, mely kezdeményezést a Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság is támogatja.

A krivij rih-i alpolgármester és kísérete élénk figyelmet tanúsított a budapesti közlekedési hálózat iránt, mivel városuk közlekedési rendszere is fejlesztés előtt áll. Kedd este a Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság támogatásával Krivij Rih városa mutatkozik be az Európai Ukrán Kulturális Napok keretén belül a Hagyományok Házában – közölte a Miniszterelnökség.