Rendőrgyilkosság: komoly szigorítások jönnek


Hatia Dekanoidze, az ukrán Nemzeti Rendőrség országos vezetője bejelentette, hogy a dnyiprói rendőrgyilkosság miatt, komoly szigorítások várhatóak a rendőri intézkedések terén. Ezek közül az egyik, hogy a jövőben a járművezető az intézkedés alatt csak rendőri felszólításra hagyhatja el a személygépkocsit.

Amennyiben az autó sofőrje mégis kiszáll, az rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenségek minősül majd. Dekanoidze megjegyzi, hogy a szigorítással amerikai példát követnek, ugyanis Ukrajnában jelenleg a gépjárművezetők 99 százaléka kiszáll az autóból igazoltatás közben, hogy vitatkozzon a rendőrökkel. A jövőben az intézkedés szükségessége sem kérdőjelezhető meg, utólag viszont panasszal lehet lesz majd élni. Korábban megjelent hírek szerint, a rendőrök elektromos sokkolót is használhatnak.

Vagyim Trojan, a nemzeti rendőrség helyettes vezetője a dnyiprói gyilkosságok kapcsán megjegyezte, hogy két személyt gyanúsítanak a rendőrök meggyilkolásával. Mint már ismert, az egyik vádlott Olekszandr Pugacsov, aki 1973-ban született a jelenleg donyecki felkelők által irányított Torez városban. A másik vádlott nevét a rendőrség a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem nevezte meg.