Tagad a dnyiprói rendőrgyilkos


Mindent tagad a dnyiprói kettős rendőrgyilkosság elkövetője, azt állítja, az ő neve nem is Pugacsov.

Mint az ismert, szeptember 25-én, vasárnap reggel a korábbi Dnyipropetrovszk városában egy bizonyos Olekszandr Pugacsov igazoltatás közben lelőtt két rendőrt. A 27 éves Artem Kutusev a helyszínen meghalt. Maga után hagyott kisfia épp aznap töltötte be a harmadik életévét. Rendőrnő társa, Olga Makarenko a kórházban, műtét közben halt bele szerzett sérüléseibe. A tűzpárbajban megsérült mag a gyilkos is, aki álnéven, hamisított személyi igazolvánnyal, Mihajlenko vezetéknévvel fordult orvosi segítségért, ahol a rendőrség letartóztatta. Gyorsított eljárásban két hónapra előzetesbe helyezték, de a volt ATO-s mindent tagad. Azt állítja, ő nem Pugacsov. Semmilyen tanúvallomást nem hajlandó tenni.

Az is tisztázódott, hogy az egy éve körözött Pugacsov a Tornádó tagjaként embereket rabolt el és kínzott meg, nemi erőszakot követet el, fajtalankodott, bűnszervezet részese volt.

A nemzeti rendőrség megalakulása óta ez volt az első eset, hogy szolgálatteljesítés közben meggyilkolták a járőröket. A sajnálatos tragédia miatt szigorítást rendeltek el a szervnél, ezentúl igazoltatás közben tilos lesz kiszállni a járműből és golyóállómellényt is viselhetnek a polícia tagjai.