Olaszországban ukránokat vádolnak egy orosz férfi megölésével


Az olasz rendőrség két ukrán és egy lengyel állampolgárt gyanúsít Daria Malceva híres orosz restaurátor fiának meggyilkolásával – közölte szerdán a Vesti orosz hírportál.

Az olasz sajtó értesülései szerint Ivan Tyihomirov Pisában részegen egy lengyel és két ukrán állampolgárral került szóváltásba, amit szerelemféltés vagy pénz válthatott ki. A vita dulakodássá fajult, melynek során az orosz férfit kidobták egy negyedik emeletei lakás erkélyéről, aki belehalt a zuhanásba.
Az áldozat édesanya azt állítja a fia nem lehetett részeg, mivel aznap egy állomáson kellett volna, hogy várja őt. Erről tanúskodik az is, hogy a fiatal férfi autója is a közelben parkolt. Malceva szerint a fiának nehézsége akadt a nyugat-ukrán férfiakkal való kommunikációban és az sem kizárt, hogy a bűncselekmény politikai indíttatású volt.

Tyihomirov barátai sem hisznek abban, hogy a férfi ittasan keveredett verekedésbe. A férfi állítólag számos posztszovjet országból származó embernek segített az olaszországi letelepedésben, munkavállalásba és nyelvtanulásban. A pisai oroszok emlékmenetet szerveztek a meggyilkolt férfi tiszteletére. A rendőrség letartóztatta a feltételezett elkövetőeket.