Megfőzte a dzsihadisták fejeit a harcias háziasszony


A Moszul mellett állomásozó kis hadsereg vezetőjét, a 39 éves iraki nőt már évek óta próbálják meggyilkolni a terrorcsoportok, de az asszony bosszúból lefejezte a legyőzött terroristákat, testüket elégette, fejüket pedig megfőzte.

Egy harcias iraki háziasszony irányítja a háborút a Moszul melletti Shirqat városánál. A CNN azért kereste fel Wahida Mohamedet, – harcos nevén Um Hanadit – mivel meglepődve értesültek arról, hogy egy 39 éves volt háziasszony hadserege ilyen meghatározó szerepet tölthet be az Iszlám Állam kiűzésében.

Az interjú elején Um Hanadi egy 9 milliméteres Berettát szorongatott, és “csendet, ne mozdulj!” – kiáltással figyelmeztette a mögötte ülő férfi katonákat, akik elcsendesültek, megigazították fegyverüket, és lesütött szemmel kihúzták magukat.

Um Hanadi egy törzsi milíciából gyűjtötte össze 70 katonából álló hadseregét, és az iraki erőket támogatva a közelmúltban sikerült kiűzniük az Iszlám Állam harcosait Shirqatból. A konfliktus egyik legvéresebb frontján csak ritkán lehet női harcosokat találni, Irak vidéki területein pedig egyenesen “természetellenesnek” hat egy női parancsok irányította csapat.

(hirado.hu)