Tehetséges kárpátaljai gyerekek focizhatnak a jövőben Nyíregyházán


Erről írt alá megállapodást a Bozsik Akadémia és a beregszászi Beregvidék Ifjúsági Sportegyesület képviselője. A határon túli fiatalok számára ez egy jó lehetőség lehet, hogy fejlődjenek.

Eddig a megyéből, a jövőben a határon túlról is érkezhetnek tehetséges fiatal futballisták Nyíregyházára. Beregszásszal már eddig is jó kapcsolata volt a Bozsik Akadémiának, most pedig együttműködési szerződést is kötöttek a nyíregyháziak a kárpátaljai egyesülettel. A szakemberek a jövőben közösen választják ki azokat, akik a megyeszékhelyen folytathatják sportpályafutásukat.

Nagy dolog számunkra ez az együttműködési megállapodás, hiszen a határon túl sok tehetséges gyerek van. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, akik Magyarországra jöttek, lényegesen motiváltabbak, mint itteni társaik

– mondta Feczkó Tamás, a Bozsik József Labdarúgó Akadémia vezetője.

Beregszászon több olyan labdarúgó is nevelkedett, akik később Magyarországra kerültek. A Beregvidék Ifjúsági Sportegyesület vezetői szerint jó alapokat kaptak a határon túli labdarúgók, és főleg erőnlétileg vannak előnyben a magyarokkal szemben.

Fizikálisan erősebbek a beregszászi gyerekek, szakmailag viszont Nyíregyháza van előnyben, és lényegesen jobbak a körülmények, feltételek is. Ezzel az együttműködéssel mindkét fél jól járhat, mert a jövőben nem Kijevbe mennek a legügyesebbek, hanem Nyíregyházára – mondta Panulin László, a Beregvidék ISE elnöke.

A klubok edzői, szakemberei közös továbbképzéseken is részt vesznek majd. Már a következő hetekben jöhetnek Magyarországra fiatalok, a Bozsik Akadémia 15 éves korosztályából ugyanis nyáron sok labdarúgó távozott, ezért oda új játékosokra van szükség.

Dankó László/ Nyiregyhaza.hu