Sikkasztás: félkész lakásokat kaptak az ukrán katonák


Újak helyett, régi, félbehagyott lakásokat kaptak az ukrán katonák és a terrorellenes hadműveletek (ATO) résztvevői Dnyipropterovszk megyében, ugyanis az állami tendert megnyerő cégek elsikkasztották az erre szánt állami pénz nagy részét – közölte az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálata.

Az ügyben érintett két vállalat 21 millió hrivnyát költségvetési forrást nyert arra, hogy Kamenszkoe városban új ingatlanokat építsen, a lakásra váró katonák számára. Az SZBU a katonai ügyészséggel közösen kiderítette, hogy a cégek a kivitelezés helyett, régi, félbehagyott ingatlanokat vásároltak, és ezekben jelöltek ki lakásokat a katonák számára. A vizsgálat megállapította, hogy a szóban forgó ingatlanok nem felelnek meg az állami építési szabályzatnak és a lakások reális ára jóval alacsonyabb a feltüntettetnél.

A házkutatások során a cégek irodáiban, a gyanúsítottak autóiban és otthonaiban 10 ezer dollárt és bizonyító erejü dokumentumokat foglaltak le a hatóságok. Az ügyészség eljárást kezdeményezett az ügyben.