Csapi razzia: „bugyiban” tartották a kenőpénzt az ukrán vámosok


A köznyelvben bugyinak nevezett, nejlon irattartóban találták meg a vámosok és határőrök által beszedett kenőpénzt a csapi Tisza ukrán-magyar nemzetközi közúti határállomáson – közölte rendvédelmi forrásokra hivatkozva a Zakarpattya Online.

Ahogy arról korábban beszámoltunk vasárnap az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai kirendeltségének kommandósai a regionális katonai ügyészség nyomozóival közösen rajtaütésszerű razziát tartottak a csapi határállomáson, miután vesztegetésen érték tetten az ott dolgozó vámosokat és határőröket.
A portál tudni véli, hogy az üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel a Csapi Vámparancsnokság csempészet elleni osztályának vámtisztjeit gyanúsítják. A gyanú szerint a pénzügyőrök, a határőrök közreműködésével kitalált indokokkal akadályozták és feltartóztatták a Nyugat-európai országokban dolgozó ukrán vendégmunkások küldeményeit szállító kisbuszok belépését Ukrajnába. Egy bizonyos összegért cserébe a tortúra elkerülhető volt.

Zakarpattya Online értesülései szerint az ügyben érintett és őrizetbe vett vámosokat kenőpénz követelésével és elfogadásával gyanúsítják. Ezen felül az egyik irodahelyiségben egy hétköznapi nejlon irattartóban a nyomozók megtalálták az egyenruhások által beszedett kenőpénzt „fekete kasszát”, amit többnyire a műszak végén osztottak el egymás között.

A portál információi szerint a „bugyiban” 200 ezer hrivnyának megfelelő valuta lapult.