Aggódnak a Beregszásziak


Titokzatos lembergi rendszámú teherautó fotóztak Beregszász utcáin a napokban, a helyiek a közösségi oldalakon azt feltételezik, hogy a város szeméttelepére szállítják a lembergiek hulladékát – közölte a Mukachevo.net hírportál.

Ahogy arról korábban többször is cikkeztünk továbbra is megoldatlan a nyugat-ukrajnai Lemberg város szemétproblémája, miután bezárták azt a hulladéklerakót, ahol május végén egy szemétlavina következtében három tűzoltó életét vesztette. A problémát úgy próbálják orvosolni, hogy a hulladékot más megyékbe szállítják, nagy valószínűséggel erre alapozzák feltevésüket a beregszásziak. A helyiek szeretnének magyarázatot kapni az illetékesektől, ugyanis attól tartanak, hogy megismétlődik a Premix-ügy, amikor Magyarországról érkezett veszélyes hulladékot tároltak Bereg-vidéken.

Vinnyica megyében nemrég feltartóztattak hat teherautót, amelyek illegálisan vittek szemetet a megyébe. A Vinnyicai Állami Adminisztráció képviselője Andrij Hizsko szavai szerint október harmadikán észrevettek 12 teherautót a pohrebiscsenki városházához tartozó területen. A 12 teherautóból hat érkezett kiönteni a szemetet, de helyi aktivistáknak köszönhetően hat másik kiürítését sikerült megakadályozni. Ebben az ügyben a rendőrök eljárást kezdeményeztek.