Októbertől változnak a szubvenciós összegek


Kárpátalján 97 és fél ezer család részesül szubvencióban, hangzott el egy ungvári sajtótájékoztatón.

Hanna Morozjuk, a megyei szociális védelmi főosztály vezetője arról számolt be, hogy októbertől már a téli fűtési szezon alapján történik az állami rezsitámogatás kalkulációja és odaítélése. Akik már korábban kérelmezték azt, s meg is kapták a nyári hónapokra, azoknak most nincs semmi teendőjük, az illetékes szociális szolgálatok automatikusan újraszámolják azt, s értesítik a fogyasztókat az új szubvenciós összegről. Ugyanakkor azok, akiknél a család összetételét érintő változás állt be, vagy a jövedelmük változott meg, jobban teszik, ha ezt jelzik a szociális osztályok irányába.

Arra is mód van, hogy azok is szubvencióhoz jussanak, akik szilárd tüzelővel fűtenek.

Esetükben igazolást kell hozniuk a gáz- vagy a villanyszolgáltatótól, hogy az energiát fűtésre nem használják, mással melegednek.

Aki csak most kérelmezi a rezsitámogatást, elegendő egy igénylő adatlapot kitölteni, valamint egy másik nyilatkozatot becsatolni a jövedelmi viszonyokról. Az igazolásokat a szolgáltatóktól maguk a szociális osztályok kérik be. A tapasztalat viszont azt mutatja, sokkal hamarabb döntés születik azok kérelméről, akik egyedül becsatolták már ezeket az igazolásokat.