Elfogták a az isztambuli motorkerékpáros robbantót


A török hatóságok őrizetbe vették a Kurdisztáni Munkáspárt nevű szakadár szervezet egy tagját, akit az Isztambulban elkövetett motorkerékpáros robbantással gyanúsítanak. Tegnap pokolgép robbant egy rendőrőrsnél, 10 ember könnyebben megsérült. A detonációban a környező házak ablakai betörtek, több autóban is kár keletkezett. A rendőrőrsöt négy évvel ezelőtt egyszer már megtámadták.

A török hatóságok őrizetbe vették a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) kurd szakadár szervezet egy tagját, akit az Isztambulban elkövetett motorkerékpáros robbantással gyanúsítanak – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség pénteken.

A hatóságok gyanúja szerint a Törökországban az Iszlám Állammal egyenértékűnek tartott PKK tagja felelős a motorkerékpárra erősített pokolgéppel elkövetett csütörtöki támadásért, amely egy rendőrőrs közelében történt Isztambul Yenibosna külvárosában. A robbantásban 10 ember könnyebben megsérült.

Az Anadolu szerint a feltételezett robbantót a közép-törökországi Aksaray tartományban vették őrizetbe. Hamis iratokkal utazott egy gépkocsiban két másik ember társaságában.

A Dogan török hírügynökség korábbi beszámolója szerint a robbanás előtt egy fekete kabátot, farmernadrágot és bukósisakot viselő ember futva távozott a helyszínről.

Az Anadolu pénteki híre szerint a hatóságok összesen hat embert vettek őrizetbe a yenibosnai támadással kapcsolatban. Az érintett rendőrőrsöt négy évvel ezelőtt, 2012-ben egyszer már támadás érte. Akkor egy női merénylő kézigránátot dobott és tüzet nyitott az épületre. Két rendőr könnyebben megsérült, a szintén sebesült nőt pedig elfogták.

mti