Moszkva ellenséget lát Amerikában


Moszkva azt vizsgálja, van-e kapcsolat az amerikai fenyegetés és az október 3-i damaszkuszi orosz nagykövetség ellen elkövetett tüzérségi támadás között.

Ahogy arról korábban beszámoltunk az épületre két gránátot lőttek ki, az első a nagykövetség udvarán csapódott be, a második a parkolóban, a becsapódás helyén füst gomolygott, szerencsére senki nem sérült meg. A támadás elkövetői minden bizonnyal a szír kormánnyal szemben álló iszlamista lázadó erők voltak.

Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője elárulta, hogy az Egyesült Államok a támadás előestéjén burkoltan fenyegetéseket tett Oroszország irányába.

John Kirby, az amerikai külügyminisztériumának szóvivője egy szeptember végi sajtótájékoztatón bejelentette, amennyiben Oroszország folytatja a szíriai légicsapásokat, akkor a terroristák az orosz külképviseletek és városok ellen fognak támadást intézni, Oroszország pedig hullazsákokban fogja hazaszállítani az embereit, és még talán a repülőgépeit is elveszíti. Moszkva akkor ezt a bejelentést úgy értékelte, hogy az Egyesült Államok felszólította a szélsőségeseket, hogy lépjenek – írta a RiaNovoszti.