Belehalt a böjtölésbe egy 13 éves lány


Előre eltervezett, kegyetlen módon elkövetett emberöléssel vádolják egy 13 éves indiai lány szüleit, akik 68 napos, halálos böjtre kényszerítették saját gyermeküket. A fiatal lány szívrohamban halt meg, gyermekjogi csoportok szerint a tragédia megismétlődhet, mivel a szülőknek még két lánygyermekük van.

Aradhana Samdhariya október 3-án halt meg szívrohamban, mindössze egy nappal azután, hogy befejezte a vallási böjtöt. A 13 éves kislány családjával utazott Hyderabad városán keresztül egy lovaskocsival, mikor rosszul lett – írja a Hiradó. A lány 25 napon keresztül egy vizes palackkal ment iskolába, ez volt a napi “élelme”. Öt hét után viszont annyira legyengült, hogy már nem tudott sétálni. Otthon maradt, tévézett, a kanapén hevert, minden nap megitta egy palack felforralt vizét.

Anyja közben testvérei segítségével minden nap hercegnőnek öltöztette, de nem adott neki sem ételt, sem más italt. Családja folyamatosan próbálta rászoktatni a böjtölésre: 2014-ben nyolc napot böjtölt, egy évvel később pedig már harmincnégyet.

A szülők azt mondják, hogy nem kényszerítették lányukat a böjtölésre, ő akart éhezni. Sokan meglátogatták a vallási ünnep alatt, rengetegen szelfit is készítettek a lánnyal, aki híressé vált az eltökéltsége miatt.

A családnak ez rendkívüli módon imponált, hiszen Aradhana böjtölése miatt a család is feljebb került a társadalmi ranglétrán. A családnak három lánya volt, az életben maradt gyerekek 5 és 7 évesek. A gyermekjogi csoport attól tart, hogy a tragédia megismétlődhet.