Szolgálati fegyverével ölte meg terhes barátnőjét


Lelőtte szolgálati fegyverével terhes barátnőjét egy 23 éves bécsi rendőr, aki a gyilkosság után első közös gyermekükkel is végzett: a szomszédos szobában játszó egyéves kisfiút megfojtotta.

A 23 éves rendőrt órákig faggatták, míg végre kibökte az igazságot: szolgálati fegyverét a figyelmeztetések ellenére otthon, egy dobozban tartotta. Október 2-án ezzel a fegyverrel támadt rá terhes barátnőjére, lelőtte, majd kisfiával is végzett. A két holttestet kocsija csomagtartójába rakta, és három nappal később elutazott “velük” Stájerországba – közölte a hirado.hu.

nyomozóknak elmondta, hogy már hónapok óta veszekedett barátnőjével, aki többször is kezet emelt rá, és előfordult, hogy bezárta őt a lakásukba. A gyilkosság napján szakítani próbált az állapotos nővel.

A kettős gyilkosság után eltűnt személyként jelentette be barátnőjét, azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy a nő elvitte magával kisfiát, és már messze jár. A közös lakásukban talált vérnyomok viszont más történetről árulkodtak. A rendőrség nyomozást indított, végül a rendőr szüleinek kertjében elásva találták meg a nő és a gyerek holttestét.

A 23 éves tiszt kollégái szerint barátságos, elkötelezett rendőr volt. Elfogása és kihallgatása után mindent töredékesen bevallott.