Nagydobronyi siker a focifeszten


Tíz ungvári a nagydobronyi és a horlyói (Hugylovo) középiskola részvételével az ungvári Szpartak Stadionban első ízben került megrendezésre a „Play away, play everywhere” – magyarra fordítva játssz vendégségben, játssz mindenütt – elnevezésű fociünnep – számolt be a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség sajtószolgálata.

Az eseményt az Ukrán Labdarúgó Szövetség, az Ukrán Labdarúgás Fejlesztéséért jótékonysági szervezet, valamint az európai labdarúgó-szövetség által tavaly életre hívott UEFA Foundation for Children nevű alapítvány támogatta.

A projekt célja, hogy a labdarúgás révén segítsen a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus dúlta Luganszk és Donyeck megyéből áttelepült gyerekeknek integrálódni új környezetükbe. Hasonló tornákat az ország más megyéiben is nagy sikerrel rendeztek már.

A tornán több mint 150 gyerek vett részt az eseményen, a foci mellett ügyességi vetélkedőket is szerveztek a számukra. Pszichológusok és a rendőrség emberei is előadásokat tartottak a számukra. A versenyt és az azzal járó kupát végül a nagydobronyi iskolások nyerték, ugyanakkor minden résztvevő értékes ajándékokkal gazdagodott.