Ma még eshet az eső, de aztán jön a száraz idő


Szerdán még marad a csapadékra hajló idő, főként a a déli, majd délután, este a délkeleti, keleti országrészben számíthatunk többfelé esőre, máshol csak néhol lehet kisebb csapadék. Többfelé szeles időben lesz részünk, nyugaton, északnyugaton erős lökések is előfordulhatnak. Folytatódik az évszakos átlagnál több fokkal hűvösebb idő, délután is mindössze 8-13 fokot mérhetünk – írja a HVG.

Csütörtök reggelre a csapadékot okozó légörvény északkelet felé távolodik, a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, csupán eleinte keleten lehet még néhol gyenge eső. Napközben rövid napos időszakok mellett még gyakran lesz erősen felhős az ég, a legtöbb napsütés délnyugaton várható. Csak néhol alakulhat ki jelentéktelen eső. A szél keletire, délkeletire fordul, és mérséklődik. Hajnalban a derültebb délnyugati tájakon előfordulhat helyenként gyenge fagy, napközben 10-15 fokra készülhetünk.

Pénteken egy tőlünk délnyugatra örvénylő ciklon előoldalára kerül hazánk, főként a középső és nyugati megyékben többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a keleti, délkeleti szél. Változóan felhős-napos, alapvetően száraz időre számíthatunk. Hajnalban ezúttal északkeleten lehet gyenge fagy, napközben pedig 11-17 fok a legvalószínűbb