Közpénzeket sikkasztottak a huszti járásban


A gyanú szerint 600 ezer hrivnya közpénzt fizettek ki egy építési vállalatnak a huszti járási oktatási osztály az el nem végzett munkáért – derítették ki helyi aktivisták.

A járásban található három iskola kazánházának korszerűsítésével és felújításával bízták meg az érintett céget, amely a papírok szerint augusztusban elvégezte a megbízást és meg is kapta az ezért járó 600 ezer hrivnyát. Ám az aktivisták kiderítették, hogy az érintett iskolákban semmilyen korszerűsítés nem történ. Az aktivisták lefényképezték a kazánházakat amelyeken jól látszik, hogy valójában nem végeztek semmilyen munkát. A sajtóvisszhangok nyomán a cég végül elkezdte a munkálatokat, amiről az egyik országos tévécsatorna is beszámolt.

„A kazánház nincs kész. Nem is volt kész és nem is vettük át. Hogy miért nincs kész, azt nem tudom megmondani” – nyilatkozta Ljudmila Dovhij, a kispataki (Potocsok) iskola igazgatója. A botrány kirobbanásával egy időben a huszti járási oktatási osztály vezetője betegszabadságra ment. Az ügy kivizsgálására a járási közigazgatásban létrehoztak egy bizottságot, de az ügyészség is vizsgálatot indított.