Bombafenyegetés miatt ürítettek ki egy orosz gépet Svájcban


Kiürítették csütörtökön az Aeroflot orosz légitársaság egyik utasszállító repülőgépét a genfi nemzetközi repülőtéren, miután egy férfi azt állította, hogy pokolgép van a fedélzeten – közölte a genfi főügyész hivatala.

A hatóságok őrizetbe vették a férfit, aki a repülőtér egyik jegypénztáránál azzal fenyegetett, hogy pokolgép van az egyik repülőgépen.

“Az utasszállítót feltartóztatták, amely már a kifutópályán felszálláshoz készült. Az utasokat lekísérték, senki sem sérült meg”

– olvasható a dokumentumban.
“Az ügyben vizsgálat indult” – tették hozzá a közleményben. Az orosz légitársaság közleménye szerint a bombafenyegetés miatt a 2381-es számú, Moszkvába induló járatáról szállították le az utasokat, akik egy másik repülőgéppel folytathatják utazásukat.
Az ügyészség szerint az őrizetbe vett ember egy orosz férfi. A gépet, amelyen 115-en utaztak volna, a rendőrség tűzszerész alakulata vizsgálja.
Egy repülőtéri illetékes szerint az utasszállító üresen áll a kifutópályán.
A csütörtöki incidens mindössze három hónappal azt követően történt, hogy egy nő hamis bombafenyegetést tett féltékenységből a félrelépő férje miatt és ezért a genfi repülőtéren fél napra magas készültségi fokot kellett elrendelni.

A nőt később három hónapnyi börtönre és 90 ezer svájci frank pénzbírságra ítélték a rendőrség idejének pocsékolása miatt.

mti