Imaéjjelt tartottak a kárpátaljai fiatal reformátusok


2009-ben egy nagyszerű ötlettel álltak elő a KRISZ munkatársai. Egy olyan alkalmat szerveztek a helyi fiatalok számára, mely nem a megszokott egyházi ceremónia mintáját követi. Egy éjszakára hívták a hitben járó fiatalokat, elkészítve egy alkalmat, ahol kettesben lehetnek az Úrral – olvashatjuk a reformatus.hu portálon.

Az első, a beregszászi nagytemplomban megrendezett Imaéjjel óta nyolc év telt el. Ez idő alatt a kezdeményezés kárpát-medencei szintre emelkedett.

Október 7-ről 8-ra virradó a Kárpát-medence számos pontján gyűltek egybe istenfélő közösségek az Imaéjjel keretében. Az ötletadó kárpátaljai csapat a Rákóczi Főiskola átriumában szervezte meg idei programját.

Közel száz fiatal érkezett a nem mindennapi alkalomra, akiket Kiss Bertalan, a KRISZ titkára köszöntött. Majd kezdetét vette a hajnalig tartó program. Éjféltájt úrvacsorai közösséget készítettek el a résztvevők számára.

A nemrég kiégett Bereg Camp táborhelynek gyűjtöttek a résztvevők a rendezvényen. Az est során összesen 125 000 Ft, 1400 UAH, 31 USD és 10 Euro gyűlt össze.