Közel a Joshua-Klicsko megállapodás


Az IBF nehézsúlyú világbajnoka a brit Anthony Joshua promótere, Eddie Hearn úgy érzi, hogy közel kerültek a megállapodáshoz a Volodimir Klicsko elleni meccsel kapcsolatban.

A Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki cím mellett a Boksz Világszervezet (WBO) öve is terítékre kerülhet, amiről ma azonnali hatállyal lemondott Tyson Fury.
A november 26-i ütközet helyszíne ugyanúgy Manchester lenne, mint a Klicsko-Fury 2 találkozó esetében.
„Nagy esélyt látok arra, hogy az IBF és a WBO bajnoki címéért folyik majd a Joshua-Klicsko összecsapás. Úgy vélem mindkét ökölvívó kemény edzésekkel készül az ütközetre, főleg, hogy már nem kell sokat várni rá. Szerintem ez lesz az elmúlt 10 év legnagyobb nehézsúlyú meccse” – fogalmazott Hearn.
Mint ismeretes elmarad az október 29-re Manchesterbe tervezett Tyson Fury-Volodimir Klicsko nehézsúlyú mérkőzés, A brit bokszoló rossz mentális állapotára hivatkozva mondta le az összecsapást, de később kiderült, kokaint találtak a szervezetében. A botrány nyomán Fury október 3-án bejelentette, hogy visszavonul, néhány órával később azonban közölte, hogy meggondolta magát. Rá két nappal a Rolling Stone magazinnak arról beszélt, hogy mániás depressziója miatt iszik és használ kokaint. Mint mondta, gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sosem szedett.

A BBBC ezek után csütörtök délelőtt határozott Fury versenyzési jogának felfüggesztéséről. Robert Smith-nek, a szervezet főtitkárának indoklása szerint Fury licencét az ügyében zajló vizsgálat, illetve egészségi gondjai miatt függesztették fel.

KH