A kormányszóvivő nem érti


A kormányszóvivő érthetetlennek tartja, hogy az MTK stadionavatóján kifütyülték Orbán Viktort.

 

AZ ATV Startban Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy akik elmentek szavazni elégedettek lehetnek az alkotmánymódosítással. A kormányszóvivő elmondta a véleményét arról, hogy kifütyülték Orbán Viktort az új MTK stadion avatásán.”Teljesen érthetetlennek tartom ezt a fajta megnyilvánulást. Ezek az események nem arról szólnak, hogy valaki szeret valakit vagy sem” – mondta Kovács Zoltán.

Arra, hogy csaknem háromszor akkora árat közölt a Miniszterelnöki Kabinetiroda a népszavazási kampányban a háztartásokba küldött kiadványok és a határon túliaknak postázott levelek kapcsán, mint amennyit a kormány két minisztere, Pintér Sándor és Trócsányi László elismert gyártási és terjesztési kiadások címén, a kormányszóvivő nem tudott reagálni,  nem látta a cikket, de egészen biztosnak tartja, hogy azok a valós számok, amit a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiadott.

Arra a kérdésre, hogy igazak-e azok a sajtóértesülések, miszerint Heinrich Pecina, a Népszabadság tulajdonosa és Orbán Viktor találkoztak, nem reagált, mert nem szokott sajtóértesülésekkel foglalkozni.

Arra a felvetésre, hogy bár nagyon sok ügy kapcsán az uniós vezetők bírálják az országot, az alaptörvény módosítás benyújtásakor egyetlen kritikus hang sem érkezett, Kovács Zoltán így reagált: „Tekintettel arra, hogy az alaptörvény alapvetően a tagállamok hatásköre és jogköre, természetesen azon keretek között, hogy minden szempontból megfelel az Európai Unió jogának, az általunk beterjesztett alaptörvény módosítás megfelel ennek.”

„A 3,3 millió ember annak a fényében, ahogy feltették a kérdést, ezzel az alaptörvény módosítással elégedett lehet” – folytatta a kormányszóvivő.