A Népszabadság után a Népszava következhet?


A Népszabadság után a másik magyar ellenzéki napilapnál, a Népszavánál is komoly átalakulások várhatóak.

 

Hónapokon át tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Mediának – tudta meg a Magyar Nemzet Online. A lap úgy értesült, hogy a tulajdonosváltást egy szerdai értekezleten jelentették be a dolgozóknak. Azt, hogy kiket vesznek át az 50 fős szerkesztőségi és kiadói csapatból, a jövő héten jelenti be az új kiadó.

A Marquard Média egyebek mellett a Joy, a Playboy és az Éva Magazin kiadásáért is felel. Az MNO-nak Láposi Elza, a Népszava Kft. lapigazgatója elmondta, az elmúlt években szigorú takarékoskodási intézkedéseket léptettek életbe a lapnál, ami miatt több kollégától megváltak, a fizetéseket pedig csökkentették.

Láposi szerint “valamilyen formában” igényt tarthatnak az új helyen Németh Péter főszerkesztő munkájára, a ténylegesen átvenni kívánt munkatársakról viszont csak a jövő héten szereznek tudomást. Az új tulajdonos ígéretet tett arra, hogy jogfolytonosan veszik át a dolgozókat, akikre pedig nem számítanak, azok végkielégítést kapnak.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a váltás miként jelentkezik majd az újság szerkesztéspolitikájában. Mint az közismert, a legnagyobb példányszámú ellenzéki napilap, a Népszabadság a múlt szombaton jelent meg utoljára.