Egy nagyszőlősi nyugdíjas felajánlotta megtakarítását a helyi internátusnak


Százezer hrivnyát ajánlott fel a nagyszőlősi internátusnak egy 87 éves helyi nyugdíjas – számolt be a Goloskarpat hírportál.

A nagyszőlősi Pavlo Tivodor elárulta, hogy a háza felújítására gyűjtött pénzt ajánlotta fel az intézménynek. Elmondása szerint ily módon szeretett volna segíteni az intézmény árva és fogyatékkal élő lakóin. Tudta, hogy milyen azt itt élő nehéz sorsú gyerekek helyzete, hisz korábban szőlőt hordott az internátusba.

„Azért ajánlottam fel ezt az összeget, hogy kevesebb elárvult és fogyatékos gyerek szülessen az országban”

fogalmazott az őszülő halántékú férfi. A nyugdíjas szerint a fiatalok nincsenek tisztában a természet törvényeivel. Egyre korábban létesítenek szexuális kapcsolatot, ami nem vezet semmi jóra.

Más problémákat is megoldana az idős férfi.

„Országunk gazdag, minden adott a normális élethez, épp csak esze nincs vezetőinknek. A kozákoknál volt egy tradíció, ha vezetőjük egy éven belül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem tud pozitív változásokat hozni, akkor elkergették. Ezt visszaállítanám, sőt alkotmányba foglalnám”

– vélekedett Pavlo Tivodor.

Az öregúr az is elárulta, ha ő lenne az elnök, akkor rövid időn belül, békés úton rendezné a krími és a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktust.