Kijev: az életfogytiglant kerülte el halálával Motorola


Az elkerülhetetlen életfogytiglani börtönbüntetéstől menekült meg halálával a Motorola becenéven elhíresült Arszen Pavlov donyecki felkelő fegyveres – jelentette ki hétfői kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője.

A férfival pokolgépes merénylet végzett vasárnap este donyecki házának liftjében.

“Motorola 2014 áprilisa óta aktívan részt vett harci cselekményekben, amelyekben embertelen kegyetlenségével és fosztogatásokkal tűnt ki. Számos háborús bűncselekmény terheli, köztük a fogságba ejtett, fegyvertelen Ihor Branovickij, a donyecki repülőtér védőjének, Ukrajna hősének meggyilkolása. Ily módon csak a halál menthette meg Pavlovot az őt fenyegető életfogytiglani szabadságvesztéstől. Szerencséje volt”

– tette hozzá a szóvivő.
Liszenko kiemelte, hogy Motorola – éppúgy, mint több más lázadó fegyveres – nem harc közben esett el, hanem távol a fronttól vált merénylet áldozatává. Cáfolta, hogy komoly, befolyásos tisztséget töltött volna be a törvénytelen felkelő fegyveres alakulatoknál, mert – mint mondta – azokat már jó ideje orosz katonatisztek irányítják.

“Alapvetően +PR-harcosként+ vált ismertté, kitüntetésekkel volt teleaggatva, ami feldühítette azokat a köznapi harcosokat, akiknek ez a háború szegénységen és nyomorúságon kívül semmit sem hozott”

– hangoztatta a szóvivő.
Motorola gyakran szerepelt a YouTube internetes videomegosztó portálon, innen vált világszerte ismertté.

Közben felkerül egy videó, amelyen egy náci csoport vállalta a gyilkosságot:

mti/KH