Magyarországi segítséggel tisztítanák ki a Vérkét Beregszászban


Babják Zoltán közösségi oldalán számolt be arról, hogy találkozóra került sor Szakács Zoltánnal, a beregszászi konzulátus külgazdasági attaséjával és Kincs Gáborral, a Magyar Nemzeti Kereskedőház regionális képviselőjével egy fontos probléma miatt.

A megbeszélés során megvitatták a Vérke medrének megtisztításával kapcsolatos közös intézkedéseket a következő költségvetési év vonatkozásában. A városvezető emlékeztet, hogy 2013-ban már szerették volna megvalósítani a 10 millió hrivnyás projektet, ám az államkincstári szolgálat instabil munkája, illetve az országban kialakult kedvezőtlen szociális és gazdasági helyzet miatt, akkor ezt nem sikerült megvalósítani.

Azt szeretnénk, ha pályázati forrásokból, a városi tanács részfinanszírozása mellett tudnánk elvégezni a Vérke medrének kotrását. A költségek 5-10 százalékát állná a város, hogy más fontos projektekre fordíthassuk az adófizetők pénzét, míg a fennmaradó részt eu-s, vagy magyarországi támogatásból fedeznénk. Szakács Zoltán arról biztosított, hogy az elkövetkező két hétben találkozót szervez e kérdésben Grezsa Istvánnal, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztossal

– írja a polgármester.