Egán Ede pályázatok: részleges eredmények már vannak, végleges döntést Budapesten hoznak


Beregszászban, a Rákóczi-főiskolán ülésezett az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány kuratóriuma múlt szombaton – tudatta a Kárpátalja hetilap.

Brenzovics László, az Egán Ede Alapítvány elnöke lapunknak elmondta, hogy a KMKSZ, az UMDSZ, a kárpátaljai magyar történelmi egyházak és a magyar kormány képviselőiből álló testület a kárpátaljai gazdaságfejlesztési program keretében meghirdetett turisztikai fejlesztés témájú pályázatok támogatásáról hozott – minden esetben egyöntetű szavazással – előzetes döntést, amelyet javaslatként terjeszt majd a Budapesten működő Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Stratégia Irányító Testület elé.

A végleges döntést a magyarországi irányító testület fogja meghozni pénteken. A következő körben a mezőgazdasági, azután pedig a vállalkozásfejlesztési pályázatok odaítélésével kapcsolatban tesz majd javaslatokat a kárpátaljai kuratórium.

A turisztikai témájú kategóriába 165 érvényes pályázat érkezett be, közel 491 millió forintnyi támogatást igényelve.

A Turisztikai beruházások támogatása c. alkategóriában 120 érvényes pályázat érkezett be 416,5 millió forint értékben. Ezek közül a kárpátaljai kuratórium 93-at javasol és 8 pályázatot nem javasol támogatásra.

Ezenkívül van 19 olyan pályázat, amelyek tulajdonosa több kategóriában nyújtott be pályázatot. Az ilyen pályázatok egy várólistára kerültek, és a többi pályázat feldolgozása és értékelése után a pályázónak nyilatkozatban kell majd kiválasztani, hogy melyik folyósítását kéri.

A Turisztikai vállalkozások eszközbeszerzésének támogatása c. alkategóriában összesen 45 pályázat érkezett be. Az igényelt összeg összesen több mint 74,2 millió forint volt. Itt 33 pályázatot javasoltunk támogatásra, 4-et nem javasoltunk és 8 pályázat került a várólistára.

nyitókép: Kárpátalja hetilap

“Egán Ede” pályázattal kapcsolatos cikkeinket itt találja

Lezárult a gazdaságfejlesztési pályázatok befogadása. Augusztus 31-én lezárult az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány által meghirdetett gazdaságfejlesztési pályázatok befogadása. Berki Mariannától, az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány igazgatójától a Kárpátalja hetilap […] Nagybégány és Mezőkaszony között akadozott a forgalom.