Lefoglalt autót használ az adóhatóság vezetője


Roman Naszirov, az ukrán Állami Fiskális Szolgálat vezetőjét az 1+1 tévécsatorna ismételten rajtakapta, hogy lefoglalt, a forgalomból kivont rendszámú luxusautón közlekedik.

Az oknyomozó riportból kiderül, hogy a szolgálat vezetője az említett gépkocsival 2015. novemberében egyszer már lebukott, most is ezzel közlekedik, csak épp rendszámot cseréltek rajta.

A Lexus LS560hl luxusautót két másikkal egyetemben 2014-ben a Majdan-téri forradalom utolsó napjaiban Olekszandr Klimenko jövedéki és adóügyi miniszter megbízásából, közpénzből darabonként 1,4 millió hrivnyáért vásárolták. Klimenko és helyettesei közlekedtek rajtuk. A szolgálati autókat a kormányváltás után tovább használták, ám Klimenko ügyvédei elérték, hogy a hatóságok lefoglalják azokat. Ám 2015 novemberében ismét feltűnt a három luxus limuzin, az egyikkel Naszirov a másik kettővel két akkori helyettese közlekedett.

A napokban a szolgálat vezetőjét ismét lefilmezték, ahogy egy Lexus LS560hl-ből száll ki, épp csak a rendszem nem egyezett a lefoglalt autóéval. Az újságírók kiderítették, hogy a gépkocsin szereplő rendszám egy másik céges gépjárműre volt kiadva, ám a vállalkozás 2008-ban megszűnt. Egy megkérdezett jogász szerint ezek ezeket a rendszámokat a rendőrség szokta megsemmisíteni, de előfordul, hogy különleges nyomozásoknál felhasználják azokat. De ezt elméletileg csak az erőszakszervezetek tehetik.

Szembesítették ezzel Nasziovot is, aki azt állította, hogy az autót bérli, így nem tud semmit a múltjáról.