Megye egy: Ivan Santa 2016 legjobb edzője


Az újságírók és a klubelnökök szavazatai alapján a bajnok és kupagyőztes mestere bizonyult a legjobbnak.

A Szport Tajm megyei sporthetilap és a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetséggel közösen a korábbi évekhez hasonlóan idén is megszavaztatta a 2016-os év legjobb edzőjét. Tulajdonképpen nem született meglepetés, hiszen toronymagasan az a Ivan Santa lett az első, aki tavaly mindent megnyert az Ungvári FC-vel, amit csak lehetett. A második helyezett Ivan Bilak lett, a Nagyszőlősi FC mestere.

Az ugocsaiak irányítása alatt a 2016-os bajnokságot a második helyen zárták, ráadásul a Szuperkupát is elhódították. Nagy harc volt a dobogó harmadik fokáért Miroszlav Babjak (Beregszászi FC) és Szilvási Zoltán (Munkácsi FC) között. Végül előbbi nyert egyetlen ponttal. A Vérke-parti szakember vezényletével a hatodik helyen végeztek a beregszásziak. A további sorrend: 5. Mihajlo Ivanicja (Mineji FC), 6. Valentin Szljuszar (Ungvári Spartacus), 7. Jurij Bucsok (Irhóci FC), 8. Vadim Gyergy (Szerednyei FC), 9. Mikola Gibaljuk (Minaji FC ex-edzője), Hidi István (Beregdédai FC), Ivan Fizer (a Munkácsi FC utánpótláscsapatának edzője).

Korábban az élvonalbeli csapatok edzői és az újságírók megválasztották az elmúl szezon legjobb játékosát. A szavazatok alapján 22 ponttal Hegedűs Róbert az Ungvári FC csatára és a bajnokság gólkirálya zárt az első helyen, őt a nagyszőlősön futballozó Jurij Csonka követi 9 ponttal, a harmadik helyen Hegedűs csapattársa Vaszil Pinyasko végzett 8 ponttal.

Forrás:

KárpátHír