Kilencen fagytak halálra Nyugat-Balkánon


Szerbiában négyen, Macedóniában hárman, Bosznia-Hercegovinában pedig ketten haltak meg a napokban a fagyos időjárás következtében – számolt be róla a nyugat-balkáni sajtó.

Vasárnap egy 56 éves szerb férfi indult el tűzifáért, ám az udvaron elesett, eltört a lába, és segítség hiányában megfagyott. Két másik dél-szerbiai férfi keddre virradóra fagyott halálra, míg ma a kórházban vesztette életét az a középkorú férfi, akit előző nap menekítettek ki a hó miatt elzárt lakhelyéről.

Bosznia-Hercegovinában két halálra fagyott férfit találtak a napokban – közölte a Nezavisne Novine című boszniai napilap a honlapján. A hideg és a havazás miatt Szerbia és Bosznia-Hercegovina egyes városaiban meghosszabbították a téli szünetet, a gyerekeknek várhatóan egész héten nem kell iskolába menniük.

Macedóniában vasárnap -28 fok volt, a hirtelen jött hideg és a hó a közlekedésben is gondokat okozott, az ország területén három ember halt meg a hideg miatt.
Székelyföldön nem egy helyen süllyedt mínusz harminc alá a hőmérő higanyszála.
A KárpátHír tegnap arról is hírt adott már, hogy sajnos Kárpátalján is van halálos áldozata a hidegnek. Ungváron egy hajléktalan férfi életét vette el a kibírhatatlan fagy.

Forrás:

MTI/KárpátHír