A Penthouse egymillió dollárt ajánl a Trumpot kompromittáló orosz felvételekért


Határozottan visszautasította Donald Trump megválasztott amerikai elnök szerdán azokat a vádakat, amelyeket azokban a megerősítetlen hitelességű hírszerzési feljegyzésekben fogalmaztak meg, melyeket kedden tett közzé a Buzzfeed hírportál. “Semmi közöm Oroszországhoz. Se üzlet, se hitel, se semmi” – szögezte le Trump a Twitteren, kijelentve, hogy Oroszország sosem próbált befolyást gyakorolni rá.

A megválasztott elnök azzal vádolta meg a hírszerzési ügynökségeket, hogy beiktatása előtt még egy utolsó támadást próbálnak ellene intézni ilyen hírek terjesztésével.

“Hol élünk, a náci Németországban?”

– méltatlankodott Trump a Twitteren.
Trump hozzátette: Oroszország is megmondta, hogy a politikai ellenfelek által fizetett ellenőrizetlen jelentés totális kitaláció, teljesen nonszensz.

Reince Priebus, Trump leendő kabinetfőnöke az NBC hírcsatorna Today című műsorában szerdán kijelentette: soha nem történt meg az az “obszcén mocsok”, amellyel az előző nap közzétett, meg nem erősített hitelességű hírszerzési feljegyzésekben vádolják Trumpot. Priebus, aki jelenleg a Republikánus Párt elnöke, azt mondta: felvetette Trumpnak a Buzzfeed által közzétett dokumentumok ügyét, és a megválasztott elnök szerint “totális mocsokról” van szó.

MOSZKVA KOMPROMITTÁLÓ INFORMÁCIÓKKAL ZSAROLHATJA TRUMPOT

A Penthouse című férfimagazin közben a Twitteren felajánlotta: egymillió dollárt ad az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) birtokában lévő felvételekért, amelyeken állítólag Donald Trump látható vagy hallható kompromittáló helyzetekben.
Kedden a CNN hírtévé híradása nyomán több amerikai médium is beszámolt arról a Buzzfeed hírportálra feltett, 35 oldalas állítólagos hírszerzési jelentésről, amely szerint Oroszország Trump lejáratására, zsarolására alkalmas információk birtokában van.

MOSZKVA TAGAD

Trump néhány óra múlva tartja meg a megválasztása óta első sajtóértekezletét a New York-i Trump Towerben, ahol nyilvánvalóan az újságírók is felteszik majd neki az állítólagos hírszerzési jelentés állításaival kapcsolatos kérdéseiket.

Forrás:

MTI