Ismét meghalt egy ukrán katona


Január 11-én újabb ukrán katona vesztette életét a keleten zajló harcok következtében. Az ATO-hadműveleti központ közösségi oldalán közzétett információk alapján az elmúlt napon négy ukrán katona sérült meg.

A mariupoli irányvonalon Krasznogorivka és Marinka településen 120 és 82 mm kaliberű aknavetőket használtak. Pavlopol, Gnutovo, Granitnoe, Vodjanoe, Novogrigorivka, Sirokine, Talakivka, Marinka településeket lőfegyverekkel és gránátvetőkkel is lőtték. A luganszki irányvonalon 122 mm kaliberű tüzérséggel bombázták Troicke települést. Novozvanyivkát és Troickét aknavetőkkel és gránátvetőkkel bombázták. Lövések dördültek el Sztanyica Luganszkaja mellett. A donyecki irányvonalon is nehéztüzérséggel lőtték Avgyijivkát, Zajcevót, Novgorodszkijt és Troickoe települést.

Olekszandr Motuznyak, a Védelmi Minisztérium szóvivője megerősítette azokat az értesüléseket is, hogy az ukrán hadsereg új állásokat alakított ki Debalcevo mellett. Elmondása alapján az ukrán katonák harcok árán nyomultak előre a szvitlodarszki irányvonalon és sokkal előnyösebb álláshelyeket alakítottak ki.

A felkelő párti DAN-News állítása szerint az ukrán hadsereg megpróbált előrenyomulni Donyeck közelében Szpartak mellett, de a felkelők visszaverték a támadásokat. Továbbá az ukrán hadsereg aknavetőkkel bombázta a Majorszk környékén lévő területeket így támadás alá került az ellenőrzőpont környéke is. Donyeck környékére összesen 270 aknát lőttek ki. Mivel a bombázás idején az ellenőrzőpont zárva volt civilek nem voltak a környéken.

Forrás:

KárpátHír