Csoportos erőszakot követtek el muszlim migránsok egy 13 éves kislányon


Az angliai Rotherham városában egy muszlim banda rendszeresen megerőszakolt, gyakran csoportosan is egy akkor még 13 éves kislányt, de csak most beszélt az egészről – számolt be a hirado.hu.

Emma, aki most már 27 éves, az LBC rádiónak adott interjút a 14 évvel ezelőtti borzalmakról. Azt mondta, hogy ő jelezte a hatóságoknak a történteket, bement a rendőrségre a szüleivel együtt, Együtt akart működni a hatóságokkal, videóra vették a vallomását is. „De amint elmondtam az erőszakolók neveit, azt éreztették velem a hatóságnál, hogy rasszista vagyok és velem van a probléma” – mondta Emma.

„Különösen felhívták a figyelmemet, hogy ne említsem az elkövetők etnikai hovatartozását”, hozzátette: a rendőrök és szociális dolgozók többször is emlékeztették erre. „Tudtam, hogy nem vagyok rasszista, de úgy éreztem ezzel akarnak elhallgattatni”. Elmondta azt is, hogy az elkövetők azt éreztették, hogy vele van a gond, a hivatalos szervek pedig csak ráerősítettek erre.

Az akkor még kislány egy muzulmán „grooming gang” áldozata volt, egy ilyen bűnbanda tagjai szexuális előnyökért cserébe a gyerekek bizalmába férkőznek. Először 13 évesen erőszakolták meg, természetesen szűz volt még akkor. Elmondása szerint ezek az alkalmak rendszeresek voltak, de beszámolt egy esetről, amikor bezárták egy szobába több muszlim férfival, 13 évesen.

A muzulmán erőszakolós banda ezután zsarolni kezdte a kislányt, hogy az édesanyját is megerőszakolják, ha beszél a dologról a szüleinek. A bűncselekmények azután is folytatódtak, hogy szólt a rendőrségnek, ott csak annyit mondtak, „a te szavad áll az övékkel szemben”. Érdekes módon a rendőrség „elvesztette” azt a ruhadarabot, amiben megerőszakolták, tehát gyakorlatilag a legfontosabb bizonyítékot, tele DNS-mintákkal a bűnözőktől.

14 évesen ismét elment a hatóságokhoz, de elküldték, mivel hogy „nincs elég bizonyíték”. Ezt követően családjával elköltöztek az országból, mint mondta: „senki sem akarta leállítani ezt az egészet, ez volt az egyetlen megoldás”.

Az interjúban az is elhangzott, hogy sok szülő vitte már külföldre a kisgyerekét, akik muzulmán erőszakolós bandák áldozatai lettek, mivel ezek a csoportok hálózatot alkatnak az egyes angliai városok között, ezért az sem volt megoldás, hogy az országon belül költözzenek máshová.

Emma már anya, azt mondta a rádióinterjúban, hogy örül, hogy kisfia született, mert képtelen lenne elviselni, ha a kislányával is ugyanaz megtörténne, ami vele.