Már csak 12 négyzetkilométernyi területe van az IÁ-nak az iraki hadsereg szerint


Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyveresei már csak egy 12 négyzetkilométernyi területet tartanak ellenőrzésük alatt a nyugat-iraki Moszulban – közölte kedden Jahja Raszúl dandártábornok, az iraki hadsereg szóvivője bagdadi sajtóértekezletén.

John Dorrian repülő ezredes, az IÁ elleni nemzetközi koalíció szóvivője hozzátette, hogy a dzsihadistákat teljesen körbevették, és “a teljes vereség határán” állnak. Csaknem egy héttel ezelőtt Zamir al-Huszeini, az iraki gyorsreagálású erők parancsnoka azt mondta: az IÁ mintegy 1500 harcosát zárták körbe Moszul nyugati részében az iraki kormányerők, amelyek nem tárgyalnak a terroristákkal.

“Senki sem jut ki élve ebből a körből” – tette hozzá. Az iraki erők fokozatosan haladnak a város nyugati részének belseje felé, a dzsihadisták ugyanis nagy ellenállást tanúsítanak – mondta. A város nyugati felének visszafoglalását jelentősen lassítja, hogy a szélsőségesek családok között rejtőznek el, és sok esetben élő pajzsként használják a helyieket.

Forrás:

MTI