Váltságdíjat követelnek hackerek a Disneytől az új Karib-tenger kalózai miatt


Hollywoodot is megtalálta a globális zsaroló vírus: a Disney vezérigazgatója, Bob Iger szerint hackerek szerezték meg a Karib-tenger kalózai franchise legújabb, ötödik részét és “váltságdíjat” követelnek a filmért. Ha a cég nem teljesíti a követeléseiket, akkor a premier előtt nyilvánossá teszik a kasszasikernek ígérkező filmet az interneten.

Igazi kasszasikert néztek ki maguknak az új internetes vírussal zsaroló hackerek, akik a Karib-tenger kalózai 5: Salazar bosszúja című filmért cserébe próbálnak egy kisebb vagyont begyűjteni a film forgalmazójától, a Disney-től – írja a hirado.hu. A zsarolóvírus már jó ideje szedi áldozatait a hollywoodi körökben, de a cégek eddig nem kürtölték világgá zsarolóik kilétét és követeléseit. A Netflix még április végén szenvedett súlyos vereséget, miután nem voltak hajlandóak fizetni a zsarolóiknak, akik feltöltötték az illegális torrentoldalakra az Orange Is The New Black sorozat új, ötödik évadjának mind a 10 részét.

Még nem tudni, hogy a Karib-tenger kalózainak új részére is hasonló sors vár, de a Disney egyelőre nem reagált a követelésekre, és azt sem részletezik, hogy a kiszivárogtatott példány milyen mértékben befolyásolná a film bevételeit. A franchise ötödik részére jó pár évet vártak a rajongók, és a Javier Bardem által alakított Salazar is minden bizonnyal új nézőket csábít majd a mozitermekbe.

Forrás:

Hiradó