Büntethetik az internetszolgáltatókat a rendelet semmibe vétele miatt


Amennyiben az ukrán internet szolgáltatók nem tartják be az elnöki rendeletet az orosz közösségi oldalak blokkolásáról, abban az esetben hatalmas büntetéseket fognak fizetni.

A büntetés több ezer hrivnya lehet. Erről a informatikai térhálózat felügyelő bizottsága nyilatkozott. Felhívják a figyelmét minden egyes Ukrajnában működő internetszolgáltatónak, hogy az elnöki rendelet mindenki számára egyaránt kötelező. A rendelet már hatályba lépett és azt június elsejétől kezdve mindenkinek be kell tartani. Amennyiben a megbüntetett szolgáltató újból megszegi a rendeletet, akkor a büntetést is megnövelik.

Közben a VKontakte orosz közösségi oldal levelet küldött az ukrajnai felhasználóknak, melyben figyelmeztetik őket az elnöki rendeletről. Ezen kívül egy linket is küldtek a felhasználóknak, ahol leírják azokat a módszereket, amivel kikerülhető az elnök tiltása. A VK ajánlata szerint Opera és Chrome böngészőre is létezik lehetőség kikerülni a szankciókat. Az egyik legjobb lehetőségnek a Tor böngészőt tartják, amely anonim szervereket használ és emiatt könnyedén megkerüli a szankciókat.

Forrás:

KárpátHír