Titkos információk az oroszoknak: Trump veszélybe sodort egy izraeli kémet


Donald amerikai elnök veszélybe sodort egy Iszlám Államhoz beépült izraeli kémet azzal, hogy titkos információkat osztott meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Minderről a Jerusalem Post számolt be.

A The Washington Post írta meg a héten, hogy Trump arról beszélt az orosz külügyminiszternek és a kíséretében lévő Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövetnek a múlt heti tárgyalásaik során, hogy az Iszlám Állam laptopokba beépített robbanószerkezetekkel tervez merényleteket végrehajtani, s ennek fejleményeiről ő naponta kap hírszerzési jelentéseket.

Moszkva a hír megjelenését követően kijelentette, hogy nincs semmi alapja a cikkben írtaknak. A külügyi szóvivő egyenesen „légből kapott információnak” nevezte az értesülést. Később azonban Trump Twitter-üzenetben közölte: elnökként abszolúte jogában áll a terrorizmussal és a légi közlekedési biztonságával összefüggő információkat megosztani Oroszországgal.
A The Jerusalem Post most azt írja,

a titkos információk megosztásával az amerikai elnök veszélybe sodorta az Iszlám Államhoz beépített izraeli kémet.

Ezt pedig jelenlegi és korábbi tisztviselők erősítették meg az ABC hírcsatornának.
A szóban forgó kém, akinek most az élete a tét, azt követte nyomon, ahogy a terrorszervezet éppen megszervezi, hogy hívei laptopokba szerelt robbanószerkezetekkel feljussanak az Egyesült Államokba tartó repülőkre. Az ABC által hivatkozott tisztviselők úgy vélik, hogy az Iszlám Állam által használt számítástechnikai eszközök simán átmentek volna repülőtéri ellenőrzésen.

Forrás:

ATV